Welke jurk past qua lengte bij mij?

Blog Welke jurk past qua lengte bij mij?

Een jurk is een kledingstuk wat veel gedragen wordt. Dat gebeurt niet voor niets: het is natuurlijk een veelzijdig artikel waarin je er goed uitziet, zowel op de werkvloer als in het privéleven. Toch vinden veel vrouwen het lastig om een jurk te combineren en of het wel goed staat. Hieronder staan verschillende jurken die bij elk figuur past.

1 Maxi jurk

Als je nou klein of groot bent: een maxi-jurk past goed bij elke lengte. Misschien moet je alleen de jurk wat korter maken als die over de grond sleept, maar dat is het. Maxi jurken zijn er in verschillende modellen: korte mouw, lange mouw, getailleerd, met een blouse-stof of met knoopjes. Combineer de maxi jurk met slippers of stoere boots en jouw outfit is compleet.

2 Midi-jurk

De midi jurk is een jurk die onder je knieën of halverwege je kuiten vallen. Dit maakt de midi jurk heel chique. Ook deze midi jurk is geschikt voor alle lengtes. Met een paar hakken of hoge boots maak jij de midi jurk helemaal af. Bloemetjesprint, een effen kleur of een leerlook: de midi jurk is er in iedere stijl.

3 Gemiddelde lengte

De meest gangbare lengte voor een jurk is de lengte die net rondom de knie valt. Dit is een populaire jurk, simpelweg omdat deze jurk flatterend is voor elk figuur. Deze jurk is te combineren met vrijwel elke schoen. Let er wel op dat als je een beetje fatsoenlijk voor de dag wil komen, een platte schoen bij een kort jurkje een goede tip is. 

Recente berichten