Hoe jaag je pissebedden weg uit de tuin?

Blog Hoe jaag je pissebedden weg uit de tuin?

Je bent lekker aan het werk in de tuin en je verplaatst het schattige bloempotje naar de zon. Ineens verschijnt daar een pissebed, iew! Je wil deze uit de tuin hebben, voordat hij het huis betreedt. Denk er allereerst goed over na of je pissebedden ├╝berhaupt weg wil hebben. Ze zijn namelijk goed voor jouw tuin en vormen een belangrijk onderdeel van het ecosysteem van je tuin. Pissebedden geven namelijk voeding af aan de grond waar jouw planten zich in bevinden. Als je toch van de pissebedden af wil, staan hieronder een aantal tips.

1 Koperdraad

Pissebedden zijn net als andere soorten ongedierte geen liefhebber van koper. Leg dus een aantal koperen muntjes op de plekken waar de pissebedden ontsnappen. Ook kun je een koperdraadje spannen aan de onderkant van jouw woning. Zeg maar gedag tegen de pissebedden.

2 Aardappel

Wanneer je de pissebedden liever niet wil bestrijden, kun je een aardappel gebruiken. Snijd deze doormidden en hol de binnenkant uit. Zet de overgebleven schil op de kop in de tuin en laat dit een paar dagen staan. Hiermee lok je de pissebedden naar de aardappel. Pak vervolgens de aardappel op en zet de aardappel inclusief de pissebedden ergens neer waar ze ongestoord verder kunnen leven.

3 As

Pissebedden hebben een hekel aan as. Denk hierbij aan as van de barbecue of van sigaretten. Verzamel as in een bakje en verspreid dit op de plekken waar de pissebedden leven. De as zorgt ervoor dat de pissebedden een ander plekje zoeken om omhoog te komen, en dat is hopelijk niet meer in jouw tuin.

Recente berichten