De voor- en nadelen van een jacuzzi

Blog De voor- en nadelen van een jacuzzi

Voor de meeste mensen is badderen in een jacuzzi het ultieme ontspanmoment. De warmte verlicht je spieren en het wordt gebruikt als ontspanningstherapie. Toch zitten er ook een paar nadelen verbonden aan het gebruikmaken van dit warme bad. Hieronder lees je welke dat zijn, naast de voordelen.

Voordelen

Versnelt je metabolisme

Door de hitte begint je metabolisme sneller te werken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam sneller schadelijke stoffen afstoot. Daarnaast helpt een versneld metabolisme natuurlijk voor vetverbranding. Win-winsituatie!

Zweten

Wat sommige mensen als vervelend ervaren, is zweten eigenlijk heel goed voor je lichaam. Zweten zorgt er namelijk voor dat je lichaam zich sneller van schadelijke stoffen kan herstellen. Wel moet je voldoende drinken als je in een jacuzzi zit. Door het vele zweten kun je namelijk uitgedroogd raken.

Ontspannen spieren

Warmte zorgt ervoor dat jouw lichaam ontspant. Een jacuzzi is dus geschikt om van die vervelende spierpijn af te komen. Zet de jets aan en het relaxen kan beginnen!

Nadelen

Legionella

Naast voordelen zitten er ook helaas wat nadelen aan het gebruik van een jacuzzi. Er bestaat namelijk de kans op legionella, als mensen veel beginnen te zweten. Dit kan een oorzaak van een legionellabesmetting zijn.

Giardiasis

Giardiasis is een infectie in de darmen die wordt veroorzaakt door een parasiet. Deze parasieten kunnen zich bevinden in het water van de jacuzzi. Als je water in je mond krijgt, bestaat er een kans dat je besmet kunt raken met giardiasis. Dit komt vooral voor bij publieke jacuzzi’s.

Hepatitis A

Je kunt hepatitis A oplopen doordat je – net als bij giardiasis – het water inslikt. Dit is een erg gevaarlijke ziekte. De symptomen hiervan zijn onder andere misselijkheid, overgeven en koorts.

Recente berichten